6 snelle vragen aan Asiyah Suad

Asiyah is uitgenodigd door Greenstone Bellydance in Rotterdam om op  zaterdag 29 juni een workshop sluierdans te komen geven. Wil je Asiyah beter leren kennen? Hier zijn 6 korte vragen die we haar hebben gesteld!

Want to learn about Asiyah Suad, 2019 Dutch Dance Sports Belly Dance Champion and special guest at our Summer Workshops & Hafla? Click here to read the English version!

Waarom buikdans?

Als tiener trok de hele sfeer van 1001 nacht mij heel erg. Tijdens een vakantie naar Belly Dance Championship 2019Egypte zag ik een optreden van een buikdanseres en vond dit helemaal bij mij passen. Toen ik in het regionale dagblad las dat Majidah les ging geven in de regio twijfelde ik geen seconde en gaf mij op voor de proefles. Ik ben mijn hele leven al bezig met dans, jazzballet, streetdance, stijldansen en salsa dansen.  Maar mijn echte passie had ik gevonden in buikdans.

Hoe beschrijf je jouw style?

Vrolijk, energiek en met oog op de originele dansstijl. Ik probeer niet te veel moderne invloeden in mijn choreo’s op te nemen.

Je hebt aan verschillende wedstrijden meegedaan en gewonnen. Om welke redenen doe je mee aan wedstrijden?

Om mijzelf te blijven ontwikkelen en te blijven pushen doe ik mee aan wedstrijden. Waar sta je, waar zit nog een stukje ontwikkeling. De afgelopen wedstrijd heb ik mij ingeschreven als come back na mijn zwangerschap. De wedstrijd was een stok achter de deur om weer terug op niveau te komen en dat is gelukt.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

Er gaat bij mij heel veel tijd zitten in het zoeken naar de perfecte muziek. Als ik het juiste nummer heb gevonden begint het maken van de choreo waarbij ik ga improviseren en dit film, zo kan ik de leuke stukjes eruit pikken. Door goed naar de muziek te luisteren en aan te voelen en vervolgens te improviseren passen de bewegingen mooi op het ritme. Zodra de choreo klaar is, is het tijd om te perfectioneren en oefenen oefenen oefenen.

Wat is je favoriete prop bij het dansen?

Sluier en asaya stok. Sluier ben ik heel vroeg al mee in contact gekomen en is favoriet Greenstone Belly Dance presenteert Flowing Veil - Sluierworkshop voor gevorderden met Asiyah Suad in Rotterdamomdat ik de flow heel mooi vind van een sluier. Het is een mooie manier van intro voor een dansstuk. Met een sluier kan je mooi de accenten en hoogte verschillen van de muziek volgen en accentueren. Ik vind het ook heel leuk om raqs asaya/ saidi te dansen vandaar de stok als tweede favoriet.

Wat is je grootste uitdaging geweest bij het dansen met een sluier, of wat heeft de grootste ontwikkeling gebracht?

De grootste uitdaging is grote bewegingen maken bij het dansen met een sluier, als je denkt dat je bewegingen groot zijn moeten ze nog groter voor het wauw effect. Mijn grootste sprong in vooruitgang in het dansen met sluier zijn mijn armen geweest, ademhaling en het rijzen en dalen. Dit zijn ook precies de topics die aan bod zullen komen in mijn workshop 29 juni in Rotterdam!

AsiyahSuadinRotterdamGreenstoneBellyDanceHafla copy

Posted in

Leave a Reply